Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2008 05:50 - За националния отбор
Автор: ovech Категория: Спорт   
Прочетен: 1005 Коментари: 0 Гласове:
0



На времето ЦК на БКП промени името на "Левски" на "Витоша", а ЦСКА на "Средец". Това стана след един злополучен мач между двата отбора. Б.Михайлов, Сираков, Стоичков бяха наказани с изваждане от спортното движение. По-късно възстановиха и имената и играчите, а няколко години по-късно станахме 4-ти в света. Не, не желая да се върнат порядките от времето на социализма. Просто смятам, че във футбола ни трябва да започнат коренни промени. Питаме се всички: "Кой е виновен за провала на националния отбор?"
1. Ръководството на БФС - да, защото от години допуска в тима ни да властват интереси на менижъри, мастити бизнесмени и собственици на клубове. Защото назначи Стоичков и Марков за треньори, защото закри "Б" отбора и не осигури сносен календар.
2. Треньорът - да, защото почти нищо не промени от срутения от Стоичков отбор. Защото е страхливец и пораженец. Не може, когато играеш срещу единствения фаворит в групата у дома, когато вече си назад с 2 точки, когато загубата ти в Италия е 99% сигурна, да излезеш за 0:0. По-слаба Италия едва ли някога ще дойде на "В.Левски". Съставът няма облик, стил и характер. Приличат на една събрана на бързо команда от квартала. Повечето не знаят какво да правят на терена, а камо ли да говорим за тактика, смяна на ритъма в хода на играта и т.н.
Защото продължи обслужването на интереси с привличането на този или онзи. Защото, не е Д.Пенев или Стоилов, нито Херо.
3. Играчите - да, защото се разделиха на 2 лагера - звезди печелещи много и други. Бербатов е добър футболист, но хлапашки характер. В живота си не е вкарвал решаващ гол. ЦСКА-рите днес го обожават, но забравят как го псуваха на майка (а тя бе на стадиона!), когато изтърваваше по 4-5 положения в мачове с "Левски". Не е Бербо биткаджия, не е за "дълъг път", дето вика народа. От него някой ден може да има полза, ако отборът играе добре и без него. Марто е друго нещо. Той е лидер по рождение и трябва да бъде капитан на отбора. Той, заедно с Г.Петков, са единствените към които едва ли някой има претенции. Стилиян въобще не трябва да бъде викан. Той ОТКАЗА да играе за България! Дори да  е най-добрия футболист в света, няма място в националния отбор на България.  
За повече от останалите момчета повиквателната за националния е програмата максимум. Те са постигнали целта си и нямат моралните сили за нещо повече.
4. Журналистите - да, защото и те пишат както им плащат. Манипулират често общественото мнение и насаждат настроения между футболисти, треньори, привърженици. Често търсят сензации.



Тагове:   отбор,   националния,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ovech
Категория: Спорт
Прочетен: 318643
Постинги: 31
Коментари: 170
Гласове: 66
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031